Sandsynligvis verdens

mest isolerende

foldedør

Sandsynligvis verdens

mest isolerende

foldedør

Sandsynligvis verdens

mest isolerende

foldedør

Overlegne Isoleringsværdier

Lacuna foldedøre er certificerede tætte og velisolerende. Vort patenterede system er konstrueret med vægt på høj isoleringsevne og tæthed, gennem dobbelt tætning i karmen og en tredobbelt tætning mellem dørrammerne. Lacuna foldedøre er bygget til at fungere fra – 60 grader og op til +50 grader. Derfor glæder man sig over vores produkter langt over polarcirklen og langt nede i Afrika. God isolation og tæthed virker begge veje!

Foldedør med god økonomi

Isolation og tætheden er afgørende for en god økonomi på en foldedør. Derfor har det fra starten været fundamentalt for Lacuna at skabe et produkt, der er fuldstændigt tæt selv i orkaner der langt overgår det vi sædvanligvis ser i Danmark.

 

Når Storebæltsbroen for længst er lukket og orkanen Katarina har blæst New Orleans omkuld, holder en Lacuna foldedør stadig tæt.

 

Se testen fra Teknologisk Institut her

Isolationsevnen er helt i top

Når det gælder isolationsevnen er et Lacuna produkt helt i top. Man måler isolationsværdien i Uw, som er et udtryk for isolationen. Jo lavere Uw–værdi desto bedre isolation. Et normalt vindue med 2 lags lavenergiglas har en Uw–værdi på ca. 1,2 – 1,5. Et Lacuna produkt har med tilsvarende glas en Uw-værdi på 1,05 og med 3 lags standardglas kan vi komme helt ned på en Uw-værdi på 0,8. Ja tallene taler for sig selv, for det svarer til at boligen kun skal bruge 40 % af den energi til opvarmning, som med et standard vindue eller en foldedør.

Nomineret til energipris

Derved er en Lacuna foldedør den billigste løsning på den lange bane. Der er jo en grund til at Lacuna med sine produkter har været nomineret til årets Energipris af Dansk Byggeri flere gange. Vi fortsætter naturligvis udviklingen – Lacuna sætter en ære i at være på forkant med tiden, både med hensyn til funktionalitet, finish, indbrudssikkerhed, holdbarhed og energirigtighed. Når det gælder produktudvikling, så tænker vi på tysk og når vi tænker design, så tænker vi dansk, og vi sælger med stolthed til mange lande.  

Træ med den bedste isolation

Ved malede produkter anvender vi FSC- certificeret, lamineret varmebehandlet bøgetræ fra Tyskland. Varmebehandlet bøg har en holdbarhed som teaktræ, dvs. klasse, 1 som er det træ, der holder nærmest uendeligt, og som ikke rådner. Desuden har det en isolation, der langt overgår ikke varmebehandlede træsorter, og ikke mindst kan det ikke suge vand i vådt og fugtigt vejr, hvilket også giver træet en fantastisk dimensionsstabilitet

Træ-alu ...ikke til en foldedør

Af ovennævnte grund produceres Lacuna produkter ikke i træ-alu, som kan være en udmærket løsning for en enkelt eller 2 dørrammer i én karm. Problemerne med andre træsorter opstår, når der er 3 eller flere rammer i én karm. Lacuna Foldedøre står under meget forskellige klimatiske forhold. I Bergen i Norge eller på Færøerne kan det regne 250 dage eller mere om året, og andre steder regner det stort set ikke. Træets dimensionsstabilitet er derfor afgørende for en velfungerende isoleringssevne.

 

Se mere og mere

© 2015 Lacuna A/S. All rights reserved.